• Sayfayı yazdır.
  • Yazı boyutunu arttır.

"TÜKETİCİ HAKLARI" KARİKATÜR YARIŞMASI

04 Nisan 2017, Salı

-BÜYÜKŞEHİR ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI VE ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLENEN “TÜKETİCİ HAKLARI” KONULU KARİKATÜR YARIŞMASI SONUÇLANDI
-DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE; DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR, TABLET BİLGİSAYAR, FOTOĞRAF MAKİNESİ VE MP4 MÜZİK ÇALAR VERİLDİ

karikatur_yarismasi_2.jpgBüyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen “Tüketici Hakları” konulu karikatür yarışmasının sonuçları açıklandı. Yarışmada dereceye giren, geleceğin başarılı karikatürcülerine ödülleri, düzenlenen törenle verildi.
Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Zabıta Teşkilatı'nın, günlük hayatı belirleyen birçok olayın düzenlenmesi görevini üstlendiğine dikkat çekerek, “Zabıta Daire Başkanlığımızın, ortaokullar ve liseler arasında düzenlediği 'Tüketici Hakları' konulu karikatür yarışmasında, yaklaşık 1400 okula ulaştık. Bu okullarda yüzlerce öğrencimiz, bu konu hakkında bilgi sahibi oldu, kafa yordu, birbirleriyle yarış içine girdi. Bugün de bu anlamlı ödül töreni için bir araya geldik” dedi.

-“SATILAN MAL, AYIPLIYSA GERİ ALINIR”
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy da konuşmasında, tüketici hakkının, temel, evrensel bir insan hakkı olduğunu vurguladı.
Ramazan Ersoy, “Biz, ‘Aldatan bizden değildir’ diyen bir medeniyetin, kültürün temsilcileriyiz. Tarihimize baktığımız zaman, sözünde durmak, yalan söylememek, sözleşmesinin arkasında durmak, ürününün arkasında durmak hep esas olmuştur. Bugün modern tüketicinin korunması kriterlerine baktığımız zaman aynı esasları görürüz” diye konuştu.
Türk toplumunda tüketici bilincinin tarihsel kökenine dikkat çeken Ersoy, geçmişte dükkanlarda “Satılan mal geri alınmaz” bakış açısından, bugün “Eğer o mal ayıplıysa, özürlüyse, tüketicinin beklentilerini karşılamıyorsa, vaat ettiği standartı karşılamıyorsa, eksiklik varsa mal geri alınabilir” noktasına gelindiğini söyledi. Ersoy, tüketici bilincinin çok daha erken yaşlarda kazanılmasının önemini vurguladı.

-ORTAOKULLAR VE LİSELER KATEGORİLERİNDE 10 AYRI ÖDÜL
Konuşmaların ardından, ortaokullar ve liseler kategorilerinde dereceye girenler açıklandı.
Yarışmada ortaokullarda dereceye girenler şöyle belirlendi:
Birinci: Çankaya Ahmet Barındırır Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Elif Tuğba Kanar,
İkinci: Akyurt Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencisi Pınar Sarı,
Üçüncü: Çankaya Ahmet Barındırır Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencisi Nezih Emir Tekeli.
Liseler kategorisinde dereceye girenler de şöyle:
Birinci: Yenimahalle Celal Yardımcı Anadolu Lisesi 12. Sınıf Öğrencisi Burak Kaya,
İkinci: Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. Sınıf Öğrencisi Muhammet Ali Ayten,
Üçüncü: Pursaklar Fen Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Berkecan İşliyen.
Liseler birincisi Burak Kaya ödülünü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı’nın elinden, ortaokullar birincisi Elif Tuğba Kanar da Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak’tan aldılar.
Yarışmada dereceye giren öğrencilerden birincilere diz üstü bilgisayar, ikincilere tablet bilgisayar, üçüncülere fotoğraf makinesi, dördüncü ve beşincilere de mp4 müzik çalar hediye edildi.
Ödül alan öğrenciler, daha sonra toplu fotoğraf çektirdi.